Grilovaný tuňák v bylinkové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný tuňák v bylinkové marinádě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62627 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
500 g | Tuňák obecný |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 95,0mg |
Draslík | 683,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová šťáva, Hořčičné semínko, Tuňák obecný, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oregano čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný tuňák v bylinkové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Do misky vsypeme najemno nasekané bylinky a rozdrcený bobkový list. Přidáme hořičičné semínko, přilijeme citronovou šťávu a vše dobře promícháme. |
2 | Plátek tuňáka o hmotnosti 400-500g z bou stran potřeme připravenou marinádou. |
3 | Tuňáka položíme na gril a zprudka opékáme asi 5 minut z každé strany za častého potírání marinádou. |
Poznámka
Tuňáka můžeme péct i na pánvi potřené olejem.