Recept

Plněné papriky uzeným masem s dušenýmí rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62632

Ingredience

150 ml Bujón bylinkový
3 ks Cibule
1,5 kávová lžička Cukr krupice
300 g Moravské uzené maso
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
8 ks Paprika zelená
300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
200 g Sýr Eidam cihla 30%
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Salám Pařížský

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 311kJ
6% Sacharidy 20 g
44% Tuky 33 g
15% Sodík 301 mg
68% Bílkoviny 38 g

Plněné papriky uzeným masem s dušenýmí rajčaty postup přípravy receptu:

1

Uzené maso a salám pomeleme do mísy nahrubo na masovém strojku. Očištěné cibule pokrájíme nadrobno. V kastrólu na rozehřátém oleji cibuli zpěníme, polovinu odebereme a přidáme ji k mletému masu. Kastról se zbylou cibulí na chvíli odstavíme z plotny. Mleté maso promícháme s cibulí a nastrouhaným sýrem.

2

Papriky omyjeme, vykrojíme otvory u stopek, z paprik vydlabeme zrníčka, znovu je propláchneme pod tekoucí vodou a naplníme je připravenou sýrovou směsí.

3

Kastról se zpěněnou cibulí postavíme na plotnu a jakmile se začne cibule smažit, přidáme k ní papriky. Opečeme je ze všech stran do zlatohněda, přidáme k nim rajčata, promícháme, podlijeme bujónem a pod poklicí papriky budeme dusit přibližně 15 minut. Poté vše dochutíme solí a cukrem, necháme přejít varem a kastról odstavíme z plotny. Plněné papriky dáme na talíře, přidáme k nim rajčatovou omáčku a servírujeme.

Poznámka

Příloha: dušená rýže, vařené brambory nebo čerstvý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept