Karbanátky s feta sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky s feta sýrem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 62633 |
Kategorie: | Karbanátky z mletého masa |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
800 g | Maso mleté - mix |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
80 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Rajčata sušená sterilovaná |
0,3 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Feta |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
2 ks | Žemle tuková |
Na tzatziki | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Máta |
1 ks | Okurky |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Řecký jogurt |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 134,9mg |
Draslík | 440,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 388,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Česnek, Citronová šťáva, Máta, Okurky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Feta, Žemle tuková, Pepř černý mletý, Řecký jogurt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky s feta sýrem postup přípravy receptu:
1 | Na tzatziki omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme okurku. V sítu ji osolíme a necháme okapat, poté ještě vymačkáme přebytečnou šťávu. V míse promícháme okurku s česnekem, který jsme utřeli se solí, citronovou šťávou, pepřem, jogurtem a jemně posekanými lístky máty. Pečlivě promícháme a necháme pod fólií vychladit. |
2 | Na karbanátky namočíme pokrájené rohlíky do vody, oloupeme česnek, cibuli a jemně nakrájíme. Petrželovou nať drobně posekáme, sušená rajčata pokrájíme, feta sýr rozdrobíme. |
3 | Cibuli s česnekem orestujeme na olivovém oleji a necháme zchladnout. |
4 | V míse promícháme maso s vymačkanými rohlíky, rozšlehaným vejcem, petrželkou, solí, pepřem, rajčaty, sýrem a osmaženou cibulí s česnekem. Masu pečlivě promícháme. |
5 | Z hmoty tvoříme karbanátky, obalíme obou stran v hladké mouce a na mírném plameni pomalu po obou stranách smažíme v oleji. |
Poznámka
Ke karbanátkům podáváme bramborovou kaši a připravený tzatziki salát.