Jednoduchý recept

Bylinková polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 62634
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

3 hrst Lístky čerstvých bylinek
100 g Máslo čerstvé
50 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 899kJ
0% Sacharidy 2 g
30% Tuky 22 g
6% Sodík 127 mg
5% Bílkoviny 3 g

Bylinková polévka postup přípravy receptu:

1

Z části másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studenou vodou, promícháme, mírně osolíme a povaříme.

2

V hrnci na zbylém másle podusíme asi tři hrsti najemno nakrájených lístků chudobky, fialky, opence, jahodníku, pampelišky, kopřiv a petrželky, přidáme jíšku a jen krátce necháme přejít varem.

3

Do hotové polévky přidáme vejce rozkvedlané v trošce mléka a čerstvou nasekanou pažitku.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Můžeme přidat i osmažené kostičky chleba nebo žemle a polévku zjemnit lžící kysané smetany nebo másla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept