Moje pikantní bublanina s višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moje pikantní bublanina s višněmi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62637 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
25 g | Cukr moučkový |
1 ks | Kypřící prášek do pečiva |
25 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
800 g | Višně |
Na posypání | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr moučka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 153,3mg |
Draslík | 225,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek do pečiva, Cukr moučka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Moje pikantní bublanina s višněmi postup přípravy receptu:
1 | Omyté višně vypeckujeme. Troubu si předehřejeme na 180°C. |
2 | Čerstvá vajíčka rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. |
3 | V druhé míse utřeme žloutky s cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny postupně důkladně zamícháme mouku, pak do těsta zapracujeme tuhý sníh. Těsto vlijeme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Celé těsto posypeme višňěmi a plech s těstem vložíme do trouby. Bublaninu pečeme přibližně 20 minut dozlatova. |
4 | Upečenou bublaninu necháme vychladnout, před podáváním ji posypeme zlehka moučkovým cukrem, nakrájíme řezy a podáváme. |
Nemělo by tam být více cukru i mouky? Když to je množství na plech?