Jednoduchý recept

Perníkový krém

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 62643
Kategorie: Krémy

Ingredience

1 ks Badyán
1 ks Hřebíček
250 ml Mléko odtučněné
0,5 kávová lžička Skořice mletá
2 polévková lžíce Stolní sladidlo Sladký polibek
200 g Tvaroh měkký bez tuku
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 75 kcal
Kilojoule 314kJ
1% Sacharidy 5 g
5% Tuky 4 g
0% Sodík 8 mg
9% Bílkoviny 5 g

Perníkový krém postup přípravy receptu:

1

V kastrolu přivedeme k varu mléko s podélně rozkrojeným vanilkovým luskem, se skořicí, hřebíčkem a hvězdičkou badyánu.

2

V míse ušleháme žloutky s náhradním sladidlem do světlé pěny. Za stálého míchání přiléváme po troškách horké mléko.

3

Směs vlijeme zpět do kastrolu a zvolna povaříme za častého míchání 12 minut, až krém začne ulpívat na vařečce.

4

Po uvaření krém přecedíme a necháme vychladnout. Nakonec do vychladlého krému vmícháme tvaroh.

5

Krém až do podávání uchováme v chladničce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept