Čokoládové ovocné fondue - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové ovocné fondue
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62649 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
250 g | Ananas |
1 ks | Banány |
20 ks | Dětské piškoty |
2 ks | Hrušky |
2 ks | Jablka |
2 ks | Mandarinky |
2 ks | Nektarinka |
Čokoládové fondue | |
---|---|
250 g | Čokoláda na vaření |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Čokoládové ovocné fondue | |
100 g | Vlašské ořechy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 494,4mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 472,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Banány, Hrušky, Jablka, Mandarinky, Nektarinka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Dětské piškoty, Vlašské ořechy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládové ovocné fondue postup přípravy receptu:
1 | Omyté, oloupané ovoce: banán, mandarinky, ananas, nektarinky, hrušku a jablko pokrájíme na kousky. Plátky jablek a hrušek zbavíme jadřinců. Kousky ovoce podle druhu rozložíme do více misek. K ovoci přidáme vyloupané celé vlašské ořechy. Každému ještě připravíme misku s dětskými piškotami. |
2 | V kastrólku na fondue rozehřejeme kousky čokolády na vaření, (čokoláda se nesmí vařit). Jakmile je rozehřátá, za stálého míchání přilijeme sladkou smetanu. |
3 | Do horké čokolády namáčíme jednotlivé kousky ovoce napíchnuté na vidličky, namočené ovoce položíme případně na piškoty a hned je konzumujeme. Nebo můžeme namáčet do teplé čokolády i piškoty. Dobrou chuť. |