Recept

Obalovaná kuřecí stehýnka s pikantní sardelovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62652
Kategorie: Maso

Ingredience

100 ml Bujón bylinkový
4 ks Kuřecí stehna
2,5 polévková lžíce Olej olivový
Na obalení
0,5 polévková lžíce Grilovací koření
2 polévková lžíce Strouhanka
2 špetka Sůl
80 g Sýr Čedar
2 ks Vejce slepičí
Omáčka
6 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
4 ks Feferony
1 kávová lžička Oregano čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
6 ks Rajčata
4 ks Sardelové řezy
100 g Slanina vepřová
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 833 kcal
Kilojoule 3 487kJ
6% Sacharidy 21 g
72% Tuky 54 g
129% Sodík 3 g
113% Bílkoviny 64 g

Obalovaná kuřecí stehýnka s pikantní sardelovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V misce rozšleháme vejce s nastrouhaným sýrem, solí a strouhankou. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a celá posypeme grilovacím kořením.

2

Troubu si předehřejeme na 190°C. V hlubší teflonové pánvi rozehřejeme olej. Kuřecí stehna obalíme v rozšlehaných vejcích se sýrem a osmažíme je z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 15 minut, pak stehna dáme do malého pekáčku i s omastkem, zakryjeme je a v troubě dopečeme doměkka. Pečeme je přibližně dalších 30 minut. Občas během pečení obrátíme.

3

Pánev vytřeme a připravíme si pikantní omáčku: slaninu pokrájíme na drobné kostičky. Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Rajčata ponoříme na 30 sekund horké vody, pak je zchladíme a oloupeme. Rozkrojíme je na poloviny, vydlabeme z nich semínka a nakrájíme na kostičky. Omyté feferonky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na tenké nudličky. Sardelové řezy v oleji necháme okapat, pak je pokrájíme na nudličky téměř stejné velké jako feferonky.

4

V teflonové pánvi usmažíme slaninu, jakmile začne růžovět, přidáme k ní cibuli s česnekem, promícháme a krátce smažíme. Pak přidáme rajčata, feferonky, sardelové řezy, zeleninový bujón, znovu promícháme a pod poklicí necháme rajčata dusit 10-15 minut. Poté omáčku dochutíme sušeným oreganem, rajským protlakem, solí, cukrem i pepřem. Omáčka by měla být ostrá, pikantní, ale i mírně sladkokyselá.

5

Upečená kuřecí stehna dáme na talíře, přelijeme je sardelovou omáčkou a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept