Pizza z listového těsta s rajčaty a parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza z listového těsta s rajčaty a parmezánem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62653 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibulka jarní |
200 g | Listové těsto |
2 ks | Paprika oranžová |
4 ks | Rajčata |
150 g | Sýr Parmezán |
Na potření těsta | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Kečup ostrý |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
2 špetka | Sůl |
Na podsypání těsta a potření plechu | |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 149,0mg |
Draslík | 730,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibulka jarní, Rajčata, Sýr Parmezán, Česnek, Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Paprika oranžová, Kečup ostrý, Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza z listového těsta s rajčaty a parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata a papriky osušíme. Paprikám odřežeme spodek, vyčistíme je od semínek a nakrájíme je na kroužky. Rajčata pokrájíme na kolečka. Jarní cibulku a stroužky česneku očistíme. Cibulku nakrájíme na tenká kolečky, česnek drobně posekáme. Plátky anglické slaniny nakrájíme na širší proužky (3-4cm). Sýr nastrouháme na jemném struhadle. |
2 | Troubu si předehřejeme na 180°C. Listové těsto rozdělíme na 2 díly. Z každého vyválíme na pomoučeném vále kulatou placku přibližně o průměru talíře a dáme na plech, který jsme potřeli olivovým olejem. Česnek smícháme v misce s kečupem, olivovým olejem, oregánem, solí a cukrem. Dobře směs promícháme a těsto důkladně potřeme. Na těsto střídavě poklademe kolečka rajčat, paprik, cibule a proužky anglické slaniny. Pak obě pizzy posypeme sýrem a vložíme je do středu trouby. Pečeme je přibližně 15-20 minut dozlatova. Okraje by měli mít až zlatohnědou barvu a sýr by měl být rozpuštěný. |
3 | Pizzu podáváme hned horkou. |