Jednoduchý recept

Pizza z listového těsta s rajčaty a parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62653
Kategorie: Pizza

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 ks Cibulka jarní
200 g Listové těsto
2 ks Paprika oranžová
4 ks Rajčata
150 g Sýr Parmezán
Na potření těsta
4 stroužek Česnek
1 kávová lžička Cukr krupice
3 polévková lžíce Kečup ostrý
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
2 špetka Sůl
Na podsypání těsta a potření plechu
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,429 kcal
Kilojoule 5 981kJ
20% Sacharidy 71 g
143% Tuky 107 g
114% Sodík 2 g
86% Bílkoviny 48 g

Pizza z listového těsta s rajčaty a parmezánem postup přípravy receptu:

1

Omytá rajčata a papriky osušíme. Paprikám odřežeme spodek, vyčistíme je od semínek a nakrájíme je na kroužky. Rajčata pokrájíme na kolečka. Jarní cibulku a stroužky česneku očistíme. Cibulku nakrájíme na tenká kolečky, česnek drobně posekáme. Plátky anglické slaniny nakrájíme na širší proužky (3-4cm). Sýr nastrouháme na jemném struhadle.

2

Troubu si předehřejeme na 180°C. Listové těsto rozdělíme na 2 díly. Z každého vyválíme na pomoučeném vále kulatou placku přibližně o průměru talíře a dáme na plech, který jsme potřeli olivovým olejem. Česnek smícháme v misce s kečupem, olivovým olejem, oregánem, solí a cukrem. Dobře směs promícháme a těsto důkladně potřeme. Na těsto střídavě poklademe kolečka rajčat, paprik, cibule a proužky anglické slaniny. Pak obě pizzy posypeme sýrem a vložíme je do středu trouby. Pečeme je přibližně 15-20 minut dozlatova. Okraje by měli mít až zlatohnědou barvu a sýr by měl být rozpuštěný.

3

Pizzu podáváme hned horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept