Recept

Bramboráky plněné kysaným zelím a uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62656

Ingredience

1,1 kg Brambory
1,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 polévková lžíce Majoránka
15 g Mouka polohrubá
100 ml Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Pšeničná mouka hladká světlá
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
6 stroužek Česnek
Náplň
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
3 špetka Pepř černý mletý
650 g Uzené maso vařené
300 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

73% Kalorie 1,434 kcal
Kilojoule 6 000kJ
14% Sacharidy 51 g
162% Tuky 122 g
18% Sodík 352 mg
34% Bílkoviny 19 g

Bramboráky plněné kysaným zelím a uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. V pánvi na oleji osmažíme téměř dozlatova cibuli, přidáme k ní pokrájené maso, promícháme a společně smažíme 1 minutu, pak přidáme kysané zelí, podle chuti cukr, čerstvě pomletý pepř a mícháme do doby, až se zelí důkladně prohřeje.

2

Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Očištěné stroužky česneku prolisujeme a přidáme k bramborám. Ještě přidáme celé vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, hladkou a polohrubou mouku s 2 špetkami kypřícího prášku. Brambory se všemi přísadami pořádně vymícháme. Těsto by mělo být polohusté.

3

V pánvi rozpálíme olej - dno budeme pouze olejem potírat vždy, když budeme péct jednotlivý bramborák. Tak bramboráky nebudou velmi mastné. Naběračkou nabereme bramborové těsto, dáme ho na střed pánve, rozetřeme na placku silnou asi 5mm. Bramboráky pečeme z každé strany dozlatova, až zlatohněda (pečení trvá přibližně 2 minuty z každé strany, záleží na správném rozpálení pánve). Usmažené bramboráky uchováme teplé.

4

Na každý bramborák dáme kopeček zelné náplně, pak bramborák přeložíme. Na 4 talíře dáme po 2ks bramboráků a hned servírujeme.

Poznámka

Na jednu porci počítáme 2kusy plněných bramboráků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept