Jednoduchý recept

Vejce v hořčičné omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (29%)
ID receptu: 62660

Ingredience

320 g Brambory
2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
80 g Jogurt nízkotučný
5 g Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Stolní sladidlo Sladký polibek
80 g Sýr čerstvý bez tuku
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 308kJ
7% Sacharidy 25 g
19% Tuky 14 g
51% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 22 g

Vejce v hořčičné omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyjeme brambory a vaříme je asi 20 minut ve slupce, v osolené vodě.

2

Uvaříme natvrdo vejce a následně je prudce zchladíme vodou.

3

Omyjeme a najemno nasekáme pažitku, smícháme s přírodním jogurtem, středně ostrou hořčicí a čerstvým sýrem a rozmícháme do hladké omáčky. Dochutíme nahrubo mletým pepřem a solí, dosladíme sladidlem dle chuti.

4

Oloupeme vejce a rozpůlíme.

5

Uvařené brambory oloupeme a podáváme na dvou talířích s hořčicovou omáčkou a vejci.

Poznámka

Tento pokrm výborně doplňuje barevný listový salát s rajčaty, okurkou a paprikou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept