Vejce v hořčičné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce v hořčičné omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62660 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
320 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
80 g | Jogurt nízkotučný |
5 g | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Stolní sladidlo Sladký polibek |
2 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr čerstvý bez tuku |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 493,1mg |
Draslík | 923,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 694,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Jogurt nízkotučný, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek, Sýr čerstvý bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce v hořčičné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme brambory a vaříme je asi 20 minut ve slupce, v osolené vodě. |
2 | Uvaříme natvrdo vejce a následně je prudce zchladíme vodou. |
3 | Omyjeme a najemno nasekáme pažitku, smícháme s přírodním jogurtem, středně ostrou hořčicí a čerstvým sýrem a rozmícháme do hladké omáčky. Dochutíme nahrubo mletým pepřem a solí, dosladíme sladidlem dle chuti. |
4 | Oloupeme vejce a rozpůlíme. |
5 | Uvařené brambory oloupeme a podáváme na dvou talířích s hořčicovou omáčkou a vejci. |
Poznámka
Tento pokrm výborně doplňuje barevný listový salát s rajčaty, okurkou a paprikou.