Barevná zeleninová paela - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Barevná zeleninová paela
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62663 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
120 g | Celozrnná rýže |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Fazolky mražené |
100 g | Krab |
50 g | Kukuřice mražená |
1 kávová lžička | Kurkuma |
150 g | Mrkev kořen |
10 ml | Olej olivový |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 špetka | Petržel - nať |
100 g | Pórek |
1 špetka | Šafrán |
2 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 29,5mg |
Draslík | 539,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 369,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazolky mražené, Krab, Kukuřice mražená, Kurkuma, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Šafrán, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Celozrnná rýže nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Barevná zeleninová paela postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a česnek, nasekáme nadrobno. V hrnci rozpálíme olivový olej a a česnek s cibulí dozlatova osmahneme. Přidáme přírodní rýži, mícháme a necháme zesklovatět. |
2 | Do kuřecího vývaru vmícháme šafrán nebo kurkumu a vývarem zalijeme rýži. V mírném teple necháme rýži nabobtnat asi 30 - 40 minut. Dle potřeby můžeme přidat ještě nějakou tekutinu. Mezitím očistíme, omyjeme a na malé kousky nakrájíme zeleninu. V trošce vody 3 minuty blanšírujeme fazolky. Asi 10 minut před dovařením rýže přidáme kousky mrkve a fazolí. Pórek přidáme 5 minut před dovařením rýže. Dochutíme solí a spoustou pepře. |
3 | Chvilku před podáváním vmícháme kukuřici a kraby. |
4 | Hotovou paelu servírujeme posypanou omytou a najemno nasekanou petrželkou. |