Jednoduchý recept

Míchaná vajíčka středomořská

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (29%)
ID receptu: 62664

Ingredience

1 špetka Bazalka
1 ks Cibule
10 ml Olej olivový
1 špetka Oregano čerstvé
160 g Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Rajčata
60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
4 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 614kJ
4% Sacharidy 14 g
35% Tuky 27 g
9% Sodík 172 mg
44% Bílkoviny 25 g

Míchaná vajíčka středomořská postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a na malé kostičky rozkrájíme paprikový lusk a rajčata. Z paprikového lusku přitom odstraníme semínka. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a česnek. Na kostičky nakrájíme ovčí sýr.

2

Na malé pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme v něm česnek a cibuli. V polévkovém talíři rozšleháme vidličkou vejce, opepříme a vmícháme kostičky ovčího sýra.

3

Kostičky rajčat a papriky krátce podusíme na pánvi. Na pánev přidáme rozšlehaná vejce a mícháme, dokud pokrm nezhoustne.

4

Omyjeme čerstvé bylinky, po okapání najemno nasekáme a vaječinu posypeme.

Poznámka

Tento pokrm se může podávat se sobotní houskou, nebo s porcí celozrnných bylinkových nudlí a čerstvým okurkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept