Jednoduchý recept

Rozmarýnové kuře na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62667
Kategorie: Maso

Ingredience

1500 g Kuře
50 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
200 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé
Zelenina
250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
2 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel kořen
2 ks Pórek
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,087 kcal
Kilojoule 4 549kJ
9% Sacharidy 33 g
97% Tuky 73 g
44% Sodík 880 mg
116% Bílkoviny 65 g

Rozmarýnové kuře na víně postup přípravy receptu:

1

Troubu zapneme na 185°C. Z čerstvého rozmarýnu otrháme drobné lístky (2 lžíce) a posekáme je nadrobno a malou snítku (1 lžíce) necháme v celku. Celé omyté a osušené kuře osolíme, posypeme bílým pepřem a posekaným rozmarýnem. Celou snítku rozmarýnu vložíme dovnitř kuřete.

2

V pekáčku na plotně rozpustíme 3-4 plátky slaniny, kuře na ně položíme hřbetem dolů a navrch kuřete poklademe dalších 5 plátků slaniny. Kuře podlijeme 100ml bílého vína, pekáček zakryjeme a vložíme do středu trouby. Pečeme 35 minut, během té doby maso 2x polijeme výpekem.

3

Mezitím očistíme a omyjeme zeleninu: mrkev, celer, petržel, malé pórky a cibuli. Vše pokrájíme na plátky. Po 35 minutách pečení ke kuřeti přidáme pokrájenou zeleninu, přilijeme ještě 100ml bílého vína a 50-100ml zeleninového vývaru. Kuře obrátíme, polijeme vše výpekem a pečeme dalších 30 minut. Během té doby kuře se zeleninou poléváme výpekem.

4

Když je kuře měkké, zvýšíme teplotu trouby na 220°C, odložíme poklici z pekáčku, na kuře poklademe 2-3 plátky másla a kuře pečeme do doby, až se mu vytvoří krásná zlatohnědá kůrka.

5

Po upečení kuře rozporcujeme, dáme na talíře se zeleninou a hned podáváme.

Poznámka

Příloha: vařené brambory, rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept