Jednoduchý recept

Kachní prsa s česnekem a houbami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62670
Kategorie: Maso

Ingredience

8 stroužek Česnek
1 ks Cibule
100 g Hříbky čerstvé
650 g Kachní prsa
2,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
100 ml Poctivý slepičí bujón
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 624kJ
2% Sacharidy 8 g
32% Tuky 24 g
15% Sodík 291 mg
62% Bílkoviny 35 g

Kachní prsa s česnekem a houbami postup přípravy receptu:

1

Kachní prsa s kůží omyjeme, osušíme a ostrým nožem nařízneme jenom kůži do tvaru křížků. Očištěné stroužky česneku utřeme se solí a utřeným česnekem prsíčka potřeme z každé stany. Očištěnou cibuli si pokrájíme nadrobno, bílé menší hřiby očistíme, omyjeme, rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky.

2

V litinové pánvi rozehřejeme na správnou teplotu olej. Prsíčka nejdříve orestujeme 3-4 minuty kůží vespod. Pak je obrátíme a restujeme dalších 3-4 minuty. Orestovaná prsa odložíme do předehřáté mísy a uchováme je v teple.

3

Do pánve s omastkem přidáme cibuli s houbami, krátce (1-2 min), za stálého míchání je orestujeme, snížíme teplotu a pánev zakryjeme poklicí. Hříbky s cibulí dusíme přibližně 5 minut, pak přilijeme slepičí bujón a smetanu. Omáčku promícháme a 3-4 minuty pomalu vaříme.

4

Kachní prsa nakrájíme příčně na tenčí plátky. Ozdobně je poklademe na talíře, přelejeme je z poloviny smetanovou omáčkou s hříbky a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Poznámka

Pokud by byla smetanová omáčka velmi řídká, můžeme je trošku zahustit světlou máslovou jíškou. Hříbky můžeme nahradit liškami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept