Brambory ve slupce s křenovým tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory ve slupce s křenovým tvarohem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62673 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
40 g | Křen |
10 g | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 špetka | Petržel - nať |
200 g | Ředkev |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr čerstvý bez tuku |
200 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 306,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Křen, Pažitka, Ředkev, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sýr čerstvý bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory ve slupce s křenovým tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Důkladně omyté velké brambory vaříme asi 20 minut v osolené vodě. |
2 | Oloupeme ředkev a nastrouháme najemno. Omytou a okapanou pažitku a petržel nasekáme najemno. |
3 | Čerstvý sýr, tvaroh, křen, ředkev a bylinky metličkami vymícháme do krémové hmoty. Pokud je potřeba, přidáme trochu perlivé minerálky. Pepřem a solí dochutíme. |
4 | Po uvaření necháme brambory okapat a podáváme společně s křenovým tvarohem. |
Poznámka
Na vaření brambor ve slupce můžeme použít tlakový hrnec. Brambory si tak udrží většinu minerálů a vitamínů.