Recept

Gnocchi s hlívou ústřičnou a mozzarelou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 62675
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

40 g Bramborový škrob
500 g Brambory
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
100 g Hlíva ústřičná
60 g Mozzarella
10 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
40 g Pšeničná krupice
15 ks Rajčata Cherry
60 ml Salko
0,5 kávová lžička Šalvěj sušená
2 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
2 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 614 kcal
Kilojoule 2 571kJ
22% Sacharidy 78 g
29% Tuky 22 g
59% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Gnocchi s hlívou ústřičnou a mozzarelou postup přípravy receptu:

1

Omyjeme velké brambory (6 ks) a vaříme je ve slané vodě asi 20 minut. Po oloupání je protlačíme přes lis na brambory a smísíme se škrobem, vejci a krupicí. Těsto osolíme a dobře vymícháme.

2

Dva litry vody dáme do velkého hrnce a přivedeme k varu. Z těsta tvarujeme čajovou lžičkou malé noky, které vložíme do vody, která již nevaří a ponecháme je tam, dokud nevyplavou na povrch.

3

Česnek a cibuli nakrájíme na malé kostky. Očistíme a omyjeme hlívu ústřičnou a rozdělíme ji na rovnoměrné kousky. Omytá koktejlová rajčata rozpůlíme. V hrnci rozehřejeme olivový olej a podusíme na něm česnek s cibulí. Přidáváme rajčata a houby a znovu krátce dusíme. Rozehřejeme troubu na 200 °C ( plynová trouba stupeň 3, horkovzdušná trouba 160 °C).

4

Zalijeme zeleninu kondenzovaným mlékem a dochutíme kořením a pokrájenými bylinkami.

5

Gnocchi spolu se zeleninou dáme do pečicí formy. Navrch položíme mozzarelu pokrájenou na plátky a na středním roštu zapečeme, dokud se sýr neroztaví.

Poznámka

Při tvarování gnocchi je vhodné namočit lžičku, kterou je tvarujeme do studené vody, těsto jde pak lépe oddělit. Recept můžeme obměňovat tím, že místo hlívy a rajčátek použijeme třeba mrkev, žlutou papriku a jarní cibuli.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept