Mix zelenina pečená s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mix zelenina pečená s bylinkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62676 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
1 ks | Celer řapíkatý |
3 ks | Cibulka jarní |
250 g | Kapusta růžičková |
4 ks | Karotka baby |
2 polévková lžíce | Kerblík |
0,5 ks | Květák |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 ks | Pastinák |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 55g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 141,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Karotka baby, Kerblík, Květák, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Oregano čerstvé, Pastinák, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mix zelenina pečená s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme, očistíme a omyjeme si zeleninu: malou baby karotku, pastinák, celer, řapíkatý celer, květák, jarní cibulky a růžičkovou kapustu. Zeleninu pokrájíme na větší kousky nebo silnější plátky, růžičkovou kapustu necháme v celku, květák rozděláme na růžičky. |
2 | Pekáček vytřeme 1 lžicí másla. Zeleninu v míse promícháme s troškou soli a čerstvě pomletým pepřem 4 barev, Vložíme ji do pekáčku, přidáme k ní několik snítek omytých bylinek (dobromysl, tymián, kerblík). Na povrch zeleniny poklademe tenké plátky másla (2 lžíce), k zelenině přilijeme 100ml vody, pekáček uzavřeme a vložíme do rozehřáté trouby na 220°C. Zeleninu dusíme a pečeme zároveň 15-20 minut. |
3 | Pečenou zeleninu podáváme teplou jako přílohu k masům nebo ji servírujeme samostatně. |