Jednoduchý recept

Zelenina s čočkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 62678
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
120 g Čočka jedlá
1 špetka Libeček
1 ks Mrkev kořen
10 ml Olej kukuřičný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 špetka Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2,3 l Voda pitná
150 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 634kJ
17% Sacharidy 60 g
11% Tuky 8 g
40% Sodík 799 mg
36% Bílkoviny 20 g

Zelenina s čočkou postup přípravy receptu:

1

Osm lžic sušené čočky (120 g) necháme namočit dvě hodiny ve vodě. Pak vodu slijeme.

2

Omyjeme rajčata, zbavíme je slupky a pokrájíme na kostičky. Omyjeme a očistíme mrkev a nakrájíme najemno. Stejně tak i cibuli a česnek.

3

Zeleninu podusíme v hrnci na rozehřátém oleji, nakonec přidáme rajčata.

4

Přidáme namočenou čočku, zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme vařit, dokud celá hmota nezhoustne.

5

Bylinky omyjeme, najemno nasekáme a ochutíme a okořeníme zeleninu s čočkou.

Poznámka

K ochucení můžeme použít i ocet a cukr, pro získání sladkokyselé chuti. Místo uvedené zeleniny můžeme použit sojové a bambusové klíčky, kešu oříšky, hlívu ústřičnou, sojový olej a trochu sojové omáčky, získáme asijskou zeleninu s čočkou zajímavé chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept