Chutná sýrová omáčka z tvrdých sýrů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chutná sýrová omáčka z tvrdých sýrů
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62680 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
220 ml | Mléko plnotučné |
2 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
100 g | Sýr Gran Moravia |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
100 g | Sýr tavený smetanový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 928,2mg |
---|---|
Cholesterol | 24,3mg |
Draslík | 80,5mg |
Vláknina | 272,8mg |
Vitamín A | 190,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 341,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30%, Sýr Gran Moravia, Sýr tavený smetanový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chutná sýrová omáčka z tvrdých sýrů postup přípravy receptu:
1 | Tvrdé sýry: Gran Moravia, Niva, Eidam jemně nastrouháme. Petrželku omyjeme a pokrájíme nadrobno. |
2 | V rendlíku ohřejeme mléko. Do mléka vložíme 100g smetanového taveného sýru. Za stálého míchání necháme sýr rozpustit a když mléko pomalu přichází k varu, zamícháme do něj nastrouhané sýry. Stále mícháme a když jsou sýry rozpuštěné, omáčku dochutíme solí a bílým pepřem. Podáváme ji teplou k různým druhům těstovin. |