Recept

Plněná kedlubna s bramborovým pyré a parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 62681
Kategorie: Zelenina

Ingredience

320 g Brambory
100 g Brokolice
1 stroužek Česnek
2 ks Kedlubna
1 ks Mrkev kořen
10 ml Olej dýňový
2 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Petržel - nať
2 ks Pórek
20 g Slunečnicové semínko
2,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
2,5 l Voda pitná
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 744 kcal
Kilojoule 3 111kJ
34% Sacharidy 121 g
25% Tuky 19 g
110% Sodík 2 g
51% Bílkoviny 29 g

Plněná kedlubna s bramborovým pyré a parmezánem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme brambory ( asi 4 středně velké) a ve slané vodě je vaříme 20 minut. Oloupeme kedlubny, vydlabeme, dužinu si uschováme a dochutíme ji solí a pepřem. Zeleninový vývar dáme do hrnce spolu s kedlubnami a na mírném ohni vaříme asi 15 minut.

2

Očistíme česnek, mrkev, pórek a nasekáme nadrobno. Brokolici krátce spaříme vodou. Rozehřejeme olej v hrnci a připravenou zeleninu orestujeme. Opepříme, osolíme a zeleninou naplníme kedlubny. Naplněné kedlubny dáme asi na 10 minut vařit pod pokličkou do vývaru. Poté vývar slijeme a odložíme. Oloupeme uvařené brambory a přes lis na brambory prolisujeme. Smícháme s trochou soli a nastrouhaným parmezánem.

3

Povaříme zeleninový vývar s omytou a nasekanou petrželkou a dužinou z kedluben dochutíme a řádně rozmixujeme na pyré.

4

Rozdělíme omáčku na dva talíře, navrch položíme plněnou kedlubnu a přidáme bramborové pyré s parmezánem.

5

Nakonec ozdobíme slunečnicovými semínky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept