Ragú z cukety a hub - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú z cukety a hub
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62682 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
90 ml | Mléko zahuštěné neslazené |
10 ml | Olej olivový |
20 g | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Vývar zeleninový |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 468,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 459,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Pažitka, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko zahuštěné neslazené, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú z cukety a hub postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme nadrobno. Očistíme cuketu, omyjeme a pokrájíme na širší kousky. Očistíme žampióny a nakrájíme je na plátky. |
2 | Rozpálíme v hrnci olej a cibuli s česnekem podusíme dozlatova. Přidáme žampiony a cuketu, krátce orestujeme. Dochutíme pepřem a granulovaným zeleninovým vývarem, přelijeme kondenzovaným mlékem a krátce povaříme. |
3 | Omyjeme pažitku a po okapání najemno nasekáme a před podáváním ragú pažitkou posypeme. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme podávat pečené brambory nebo rajčatovou rýži a zelený listový salát s okurkou a ředkvičkami.