Recept

Zapečená rajčatová rýže

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (29%)
ID receptu: 62684

Ingredience

2 ks Cibule
10 ml Olej olivový
1 kávová lžička Petržel - nať
6 ks Rajčata
100 g Rýže loupaná
1,5 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar zeleninový
60 g dušená šunka výběrová 85%masa
10 g sýr strouhaný
1 stroužek Česnek
1 špetka Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 150kJ
22% Sacharidy 80 g
19% Tuky 14 g
89% Sodík 2 g
33% Bílkoviny 18 g

Zapečená rajčatová rýže postup přípravy receptu:

1

Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme nadrobno, podusíme v rozpáleném oleji. Přidáme rýži a znovu podusíme, zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme rýži ještě asi 40 minut nabobtnat tak, aby se nerozvařila, měla by zůstat zrnitá.

2

Omyjeme rajčata, rozpůlíme, odstraníme slupku a nakrájíme na malé kousky. Nakrájíme šunku na proužky. Omytou a okapanou petrželovou nať nasekáme najemno. Rozehřejeme troubu na 200 °C ( plynová trouba stupeň 3 až 4, horkovzdušná trouba 180 °C).

3

Několik minut před koncem vaření rýže přidáme šunku a rajčata, osolíme, přidáme pepř a petržel.

4

Uvařenou rýži vložíme do pečicí formy a posypeme strouhaným sýrem.

5

Na středním roštu v rozehřáté troubě zapečeme, dokud se sýr neroztaví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept