Jednoduchý recept

Kuřecí gulášek na slovenský způsob

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62685

Ingredience

1 ks Chilli paprička
3 ks Cibule
200 ml Hovězí vývar základní
1 hrst Hříbky sušené
3 polévková lžíce kečup jemný Hellmann´s
0,5 kávová lžička Kmín drcený
600 g Kuřecí prsa
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprika zelená
3 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
Příloha
4 plátek Chléb celozrnný pšeničný

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 680kJ
9% Sacharidy 34 g
15% Tuky 11 g
37% Sodík 744 mg
73% Bílkoviny 41 g

Kuřecí gulášek na slovenský způsob postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené kuřecí maso pokrájíme na kostky. Sušené hříbky dáme do misky, zalijeme je studenou vodou a necháme je namočené minimálně 15 minut. Oloupané cibule nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme, ponoříme na 30 sekund do misky s horkou vodou, pak je opláchneme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Omyté papriky a chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek i žeber. Papriky pokrájíme na proužky, chilli papričku posekáme nadrobno.

2

V kastrólu na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme k ní kousky masa a za stálého míchání je smažíme do doby, až se začne z masa šťáva redukovat. Poté maso posypeme solí, pepřem, sladkou paprikou, drceným kmínem a posekanou chilli papričkou. Maso promícháme, přilijeme vývar, přidáme scezené houby a pod poklicí dusíme 20 minut. Pak přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme dalších 15 minut. Podle chuti přimícháme 2-3 lžíce sladkého kečupu, guláš dosolíme a vaříme ještě 5-7 minut.

3

Ke guláši s kuřecím masem podáváme čerstvý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept