Romadurová pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Romadurová pomazánka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62689 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
3 špetka | Paprika pálivá mletá |
180 ml | Smetana 12% (konzumní) |
3 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh tučný |
1 ks | Romadur |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 46,1mg |
Draslík | 30,1mg |
Vláknina | 315,0mg |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 232,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika pálivá mletá, Romadur nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Romadurová pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Měkký uleželý Romadur rozmačkáme vidličkou a dáme ho do mixéru. Přidáme k němu měkký tvaroh, smetanu a pálivou papriku. Směs rozmixujeme, dáme ji z mixéru do misky a zamícháme do ní utřené stroužky česneku. Podle chuti pomazánku dosolíme. |
2 | Misku s pomazánkou zakryjeme a necháme v chladničce uležet minimálně 30 minut. Dobrou chuť. |
Poznámka
Pomazánku natíráme na tmavé i světlé pečivo. Podáváme k ní čerstvou zeleninu (ředkvičky, salát, okurek aj.)