Dušená hovězí líčka ve vlastní šťávě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená hovězí líčka ve vlastní šťávě
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62702 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibulka jarní |
700 g | Hovězí líčka |
1 polévková lžíce | Jíška instantní |
2 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
2 ks | Okurky nakládané |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
5 ks | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 134,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 418,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cibulka jarní, Nové koření celé, Okurky nakládané, Paprikové lusky čerstvé, Pepř černý celý, Voda pitná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí líčka, Jíška instantní, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená hovězí líčka ve vlastní šťávě postup přípravy receptu:
1 | Hovězí líčka opečeme zprudka na pánvi v oleji tak, aby se maso zatáhlo. Orestovaná líčka přendáme do kastrolu, kam přidáme celou cibuli, mrkve nakrájené na větší špalíky a koření (3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření). Osolíme, podlijeme vodou do ¾ masa. Následně dusíme pod pokličkou na mírném plameni nebo lépe na co nejmenším plameni cca 90 minut dokud není úplně měkké. |
2 | Maso poté vyndáme a vzniklou šťávu přecedíme. Ponecháme si pouze mrkev, kterou nakrájíme na drobné kousky a vrátíme do čisté šťávy, přidáme na kostičky nakrájenou čerstvou bílou papriku, petrželku, na proužky nakrájené kyselé okurky a nakrájenou nať jarní cibulky. Přidáme pro zahuštění instantní světlou jíšku a lehce provaříme jen tak, aby paprika s okurky lehce změkly, ale nerozvařily se. |
Poznámka
Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinou.