Recept

Dušená hovězí líčka ve vlastní šťávě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 62702
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Cibulka jarní
700 g Hovězí líčka
1 polévková lžíce Jíška instantní
2 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
2 ks Okurky nakládané
1 ks Paprikové lusky čerstvé
5 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
500 ml Voda pitná
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 978kJ
5% Sacharidy 16 g
7% Tuky 5 g
113% Sodík 2 g
50% Bílkoviny 28 g

Dušená hovězí líčka ve vlastní šťávě postup přípravy receptu:

1

Hovězí líčka opečeme zprudka na pánvi v oleji tak, aby se maso zatáhlo. Orestovaná líčka přendáme do kastrolu, kam přidáme celou cibuli, mrkve nakrájené na větší špalíky a koření (3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření). Osolíme, podlijeme vodou do ¾ masa. Následně dusíme pod pokličkou na mírném plameni nebo lépe na co nejmenším plameni cca 90 minut dokud není úplně měkké.

2

Maso poté vyndáme a vzniklou šťávu přecedíme. Ponecháme si pouze mrkev, kterou nakrájíme na drobné kousky a vrátíme do čisté šťávy, přidáme na kostičky nakrájenou čerstvou bílou papriku, petrželku, na proužky nakrájené kyselé okurky a nakrájenou nať jarní cibulky. Přidáme pro zahuštění instantní světlou jíšku a lehce provaříme jen tak, aby paprika s okurky lehce změkly, ale nerozvařily se.

Poznámka

Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept