Jednoduchý recept

Pstruzi po mlynářském způsobu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 13 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62708

Ingredience

2 kávová lžička Kmín celý
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1,5 kávová lžička Paprika sladká mletá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Pstruh
1,5 kávová lžička Sůl
Na polití a ozdobení
1 ks Citrony
3 polévková lžíce Kerblík
2 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 954 kcal
Kilojoule 3 992kJ
2% Sacharidy 8 g
72% Tuky 54 g
28% Sodík 561 mg
189% Bílkoviny 106 g

Pstruzi po mlynářském způsobu postup přípravy receptu:

1

Očištěné, omyté pstruhy osušíme papírovou utěrkou. Celé je osolíme, posypeme kmínem, pepřem a obalíme v hladké mouce, kterou jsme smíchali s červenou sladkou paprikou.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme máslo s olejem a pstruhy opečeme z každé strany dozlatova až zlatohněda. Pstruhy pečeme celkem 10-13 minut. Dáváme pozor, aby se máslo nepřepálilo.

3

Mezitím omyjeme kerblík, vodu střepeme a drobně ho pokrájíme. Omytý, chemicky neošetřený citrón rozkrojíme na čtvrtky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce másla.

4

Upečené pstruhy dáme na talíře, posypeme je kerblíkem, pokapeme je máslem, ozdobíme čtvrtkami citrónu a hned servírujeme.

Poznámka

Pokud se pečou v pánvi naráz jen 2 pstruzi, doporučujeme po nich pánev vytřít a dát nový omastek. Jako příloha jsou velice chutné opečené chleby na omastku po pstruzích nebo topinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept