Pstruzi po mlynářském způsobu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi po mlynářském způsobu
Pstruzi po mlynářském způsobu
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62708 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Kmín celý |
2,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1,5 kávová lžička | Paprika sladká mletá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Pstruh |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Na polití a ozdobení | |
---|---|
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Kerblík |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 317,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 600,2mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Olej slunečnicový, Pstruh, Sůl, Citrony, Kerblík mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika sladká mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruzi po mlynářském způsobu postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, omyté pstruhy osušíme papírovou utěrkou. Celé je osolíme, posypeme kmínem, pepřem a obalíme v hladké mouce, kterou jsme smíchali s červenou sladkou paprikou. |
2 | Ve velké pánvi rozehřejeme máslo s olejem a pstruhy opečeme z každé strany dozlatova až zlatohněda. Pstruhy pečeme celkem 10-13 minut. Dáváme pozor, aby se máslo nepřepálilo. |
3 | Mezitím omyjeme kerblík, vodu střepeme a drobně ho pokrájíme. Omytý, chemicky neošetřený citrón rozkrojíme na čtvrtky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce másla. |
4 | Upečené pstruhy dáme na talíře, posypeme je kerblíkem, pokapeme je máslem, ozdobíme čtvrtkami citrónu a hned servírujeme. |
Poznámka
Pokud se pečou v pánvi naráz jen 2 pstruzi, doporučujeme po nich pánev vytřít a dát nový omastek. Jako příloha jsou velice chutné opečené chleby na omastku po pstruzích nebo topinky.