Vepřová krkovička s pepřovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová krkovička s pepřovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62712 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Pepř celý červený |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Sůl |
2 plátek | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 715,0mg |
---|---|
Cholesterol | 83,4mg |
Draslík | 40,0mg |
Vláknina | 252,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř celý červený nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová krkovička s pepřovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Krkovičku naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Opečeme ji zprudka na pánvi. |
2 | Maso dáme stranou, do výpeku nalijeme smetanu, přidáme hořčici a čerstvě nadrcený pepř. Prohřejeme a přidáme mouku. Povaříme ještě tak 5 minut. |
3 | Poté omáčku přelijeme do zapékací misky, přidáme maso a pečeme přikryté 30 minut na 200 °C. |
Poznámka
Můžeme přidat i žampiony. Podáváme s bramborem nebo rýží.