Recept

Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 62715
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
0,5 ks Celer bulvový
200 g Cibule
1000 g Hovězí líčka
200 g Mrkev kořen
6 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 068kJ
3% Sacharidy 12 g
7% Tuky 5 g
10% Sodík 190 mg
55% Bílkoviny 31 g

Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem postup přípravy receptu:

1

Hovězí líčka zprudka z obou stran opečeme v kastrolu na rozpáleném sádle a podlijeme kvalitním červeným vínem. Přidáme očištěnou, na větší kusy nakrájenou zeleninu, nové koření a bobkový list. Lehce promícháme, osolíme, opepříme a necháme na malém plameni tzv. táhnout pod pokličkou, dokud není maso měkké. Je to kližkovité maso, takže ke změknutí bude potřeba minimálně 90 minut.

2

Měkké maso vyjmeme, omáčku scedíme a zredukujeme do potřebné hustoty - nakrájíme do ní na tenká kolečka jednu malou, lehce povařenou mrkev a přidáme nasekanou pažitku.

Poznámka

Podáváme s opečenými kostičkami brambor a trochou silné omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept