Masové fondue pro dobrou pohodu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové fondue pro dobrou pohodu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62720 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Maso | |
---|---|
420 g | Hovězí svíčková |
420 g | Krůtí prsa |
420 g | Kuřecí prsa |
420 g | Vepřová kýta |
Česnekový dip | |
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
200 g | Smetana 16% (pochoutková) |
3 špetka | Sůl |
Dip s diónskou hořčicí | |
2 špetka | Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
200 g | Smetana 16% (pochoutková) |
3 špetka | Sůl |
Křenový dip | |
1 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Křen |
Bylinkový dip | |
2 špetka | Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce | Meduňka |
1 polévková lžíce | Pažitka česneková |
3 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
3 špetka | Sůl česneková |
100 g | Sýr Lučina - termizovaný |
Zeleninová mísa | |
2 ks | Chilli paprička |
3 ks | Cibulka jarní |
400 g | Okurka salátová |
80 g | Olivy černé |
100 g | Olivy plněné česnekem |
80 g | Olivy zelené |
3 ks | Paprika oranžová |
2 ks | Paprika zelená |
500 g | Rajčata |
15 ks | Ředkvička |
1 ks | Salát kadeřavý |
1 ks | Salát Rosso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 199,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Krůtí prsa, Vepřová kýta, Česnek, Koriandr čerstvý, Sůl, Chilli koření mleté, Pažitka, Sůl, Jablka, Křen, Chilli koření mleté, Pepř bílý, Řeřicha, Chilli paprička, Cibulka jarní, Okurka salátová, Paprika zelená, Rajčata, Ředkvička, Salát Rosso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Smetana 16% (pochoutková), Hořčice Dijonská, Petržel kudrnka, Smetana 16% (pochoutková), Meduňka, Sýr Lučina - termizovaný, Olivy černé, Olivy zelené, Paprika oranžová, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pažitka česneková, Petržel hladkolistá, Sůl česneková, Olivy plněné česnekem nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Masové fondue pro dobrou pohodu postup přípravy receptu:
1 | Všechno maso: hovězí svíčkovou, vepřovou kýtu, krůtí a kuřecí prsa omyjeme osušíme a nakrájíme na kostky velké přibližně 2.5x2.5cm. Každý druh nakrájeného masa dáme zvlášť do misek. |
2 | Pak si připravíme 4 smetanové dipy, každou misku ozdobíme příslušnou ingrediencí, aby bylo poznat o jakou chuť dipu jde. |
3 | Česnekový dip: do misky s hustou zakysanou smetanou zamícháme prolisované stroužky česneku a dochutíme solí, pepřem a omytými, drobně pokrájenými lístky koriandru. |
4 | Dip s diónskou hořčicí: do misky se zakysanou smetanou dáme lžíci diónské hořčice, sůl a pepř, omyjeme pažitku s petrželovou natí a drobně pokrájenou zamícháme do hořčicového dipu. |
5 | Křenový dip: omytý křen a sladkokyselé jablko oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Do misky se zakysanou smetanou přimícháme 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu a nastrouhané jablko. |
6 | Bylinkový dip: snítky bylinek (po 1 lžíci) - petržel, řeřichu, meduňku a pažitku omyjeme a vše pokrájíme nadrobno. Vložíme je do misky se zakysanou smetanou. Do dipu přimícháme čerstvý sýr, směs dochutíme solí, pepřem a chilli. |
7 | Pak si připravíme velkou zeleninovou mísu. Všechnu očištěnou, omytou zeleninu ozdobně pokrájíme a poklademe na mísu: listy z hlávkových salátů necháme v celku a na ně poklademe vypeckované černé a zelené olivy (i s mandlemi nebo česnekem). Rajčata pokrájíme na čtvrtky, okurky, ředkvičky a jarní cibulku na tenké plátky. Z paprik a chilli paprik odstraníme semínka tak, že odkrojíme spodky se stopkami a pokrájíme je na kolečka. |
8 | Když máme vše připravené, postavíme do středu stolu rendlí na fondue s nalitým horkým olejem (ten si ohřejeme předem na vysokou teplotu na plotně). Až pak zapálíme hořák pod fondue a v klidu, ve společnosti přátel kousky masa opékáme. |
Poznámka
S přáním dobré chuti a pohody.