Zdravý recept

Masové fondue pro dobrou pohodu

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62720
Kategorie: Maso

Ingredience

Maso
420 g Hovězí svíčková
420 g Krůtí prsa
420 g Kuřecí prsa
420 g Vepřová kýta
Česnekový dip
3 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
200 g Smetana 16% (pochoutková)
3 špetka Sůl
Dip s diónskou hořčicí
2 špetka Chilli koření mleté
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Pažitka
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
200 g Smetana 16% (pochoutková)
3 špetka Sůl
Křenový dip
1 ks Jablka
2 polévková lžíce Křen
Bylinkový dip
2 špetka Chilli koření mleté
1 polévková lžíce Meduňka
1 polévková lžíce Pažitka česneková
3 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
1 polévková lžíce Řeřicha
3 špetka Sůl česneková
100 g Sýr Lučina - termizovaný
Zeleninová mísa
2 ks Chilli paprička
3 ks Cibulka jarní
400 g Okurka salátová
80 g Olivy černé
100 g Olivy plněné česnekem
80 g Olivy zelené
3 ks Paprika oranžová
2 ks Paprika zelená
500 g Rajčata
15 ks Ředkvička
1 ks Salát kadeřavý
1 ks Salát Rosso

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 762 kcal
Kilojoule 3 190kJ
8% Sacharidy 28 g
50% Tuky 37 g
67% Sodík 1 g
120% Bílkoviny 67 g

Masové fondue pro dobrou pohodu postup přípravy receptu:

1

Všechno maso: hovězí svíčkovou, vepřovou kýtu, krůtí a kuřecí prsa omyjeme osušíme a nakrájíme na kostky velké přibližně 2.5x2.5cm. Každý druh nakrájeného masa dáme zvlášť do misek.

2

Pak si připravíme 4 smetanové dipy, každou misku ozdobíme příslušnou ingrediencí, aby bylo poznat o jakou chuť dipu jde.

3

Česnekový dip: do misky s hustou zakysanou smetanou zamícháme prolisované stroužky česneku a dochutíme solí, pepřem a omytými, drobně pokrájenými lístky koriandru.

4

Dip s diónskou hořčicí: do misky se zakysanou smetanou dáme lžíci diónské hořčice, sůl a pepř, omyjeme pažitku s petrželovou natí a drobně pokrájenou zamícháme do hořčicového dipu.

5

Křenový dip: omytý křen a sladkokyselé jablko oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Do misky se zakysanou smetanou přimícháme 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu a nastrouhané jablko.

6

Bylinkový dip: snítky bylinek (po 1 lžíci) - petržel, řeřichu, meduňku a pažitku omyjeme a vše pokrájíme nadrobno. Vložíme je do misky se zakysanou smetanou. Do dipu přimícháme čerstvý sýr, směs dochutíme solí, pepřem a chilli.

7

Pak si připravíme velkou zeleninovou mísu. Všechnu očištěnou, omytou zeleninu ozdobně pokrájíme a poklademe na mísu: listy z hlávkových salátů necháme v celku a na ně poklademe vypeckované černé a zelené olivy (i s mandlemi nebo česnekem). Rajčata pokrájíme na čtvrtky, okurky, ředkvičky a jarní cibulku na tenké plátky. Z paprik a chilli paprik odstraníme semínka tak, že odkrojíme spodky se stopkami a pokrájíme je na kolečka.

8

Když máme vše připravené, postavíme do středu stolu rendlí na fondue s nalitým horkým olejem (ten si ohřejeme předem na vysokou teplotu na plotně). Až pak zapálíme hořák pod fondue a v klidu, ve společnosti přátel kousky masa opékáme.

Poznámka

S přáním dobré chuti a pohody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept