Chlebové tousty s restovanou kýtou a cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebové tousty s restovanou kýtou a cibulkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62726 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 plátek | Chléb samožitný |
1 ks | Cibule lahůdková |
1 ks | Kapie |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř bílý |
4 ks | Ředkvička |
3 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
200 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 63,1mg |
Draslík | 255,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 255,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pepř bílý, Ředkvička, Sůl, Sýr Čedar, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb samožitný, Cibule lahůdková, Kapie, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebové tousty s restovanou kýtou a cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu omyjeme osušíme a nakrájíme na nudličky přibližně 0.7x1cm. Lahůdkovou cibulku a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kolečka. Červenou nakládanou papriku - kápií pokrájíme na tenké proužky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Očistíme si stroužek česneku. |
2 | V rozehřáté pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka a krátce, za stálého míchání, restujeme maso 1-2 minuty, přidáme lžičku másla, cibulku a vše restujeme další 1 minutu. Maso ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. |
3 | Tmavé krajíce chleba opečeme v toustovači dozlatova, hned horké potřeme česnekem. Navršíme na ně restované maso, kápii, ředkvičky, posypeme sýrem a hned servírujeme. Dobrou chuť. |