Tousty z bílé veky se sýrovo-křenovou pomazánkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tousty z bílé veky se sýrovo-křenovou pomazánkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62727 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 balení | Veka |
Na potření plechu | |
---|---|
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Pomazánka | |
2 špetka | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Křen |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl bylinková |
100 g | Šunka lázeňská |
300 g | Sýr lahůdkový tavený 70% |
Tousty z bílé veky se sýrovo-křenovou pomazánkou | |
80 g | Máslo bylinkové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 52,0mg |
Vláknina | 824,8mg |
Vitamín A | 8,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Veka, Máslo čerstvé, Sůl bylinková, Šunka lázeňská, Sýr lahůdkový tavený 70%, Máslo bylinkové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tousty z bílé veky se sýrovo-křenovou pomazánkou postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 190°C. Dno pečící plechu potřeme máslem. |
2 | Připravíme si pomazánku: plátky šunky pokrájíme na tenké nudličky a dáme je do misky. Oloupaný a omytý čerstvý křen nastrouháme a přidáme je k šunce. Pak přidáme tavené sýry a vše důkladně promícháme, podle chuti přidáme bílý pepř, sůl nebo i cukr. |
3 | Celou bílou veku pokrájíme na plátky, které potřeme z jedné strany tence bylinkovým máslem. Plátky veky poklademe na plech nenatřenou stranou vespod, plech dáme do rozehřáté trouby a plátky veky upečeme do zlatova. |
4 | Hned teplé plátky veky potřeme silnější vrstvou pomazánky a podáváme. |