Jednoduchý recept

Rychlý řízek z vajec

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 13 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62728

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 špetka Pepř černý mletý
50 g Strouhanka
4 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 155 kcal
Kilojoule 647kJ
2% Sacharidy 7 g
14% Tuky 10 g
20% Sodík 399 mg
15% Bílkoviny 8 g

Rychlý řízek z vajec postup přípravy receptu:

1

Ve větší pánvi si rozehřejeme olej s máslem. V misce trochu rozšleháme vejce se solí a pepřem. Jakmile je omastek dostatečně rozehřátý, posypeme dno plnými 4 lžícemi (25g) strouhanky tak, aby bylo téměř zakryté. Hned na strouhanku vylijeme připravená vejce. Po chvilce je zasypeme stejným množstvým strouhanky a pod poklicí pečeme dozlatova jednu stranu. Pak naběračkou celou vrstvu otočíme a pečeme dozlatova druhou stranu.

2

Upečený "velký řízek" z pánve vyklopíme na velký mělký talíř, překrojíme ho na 4 díly a hned podáváme.

Poznámka

Příloha: bramborová kaše, salát ze strilované zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept