Rychlý řízek z vajec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý řízek z vajec
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62728 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Strouhanka |
4 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 251,3mg |
Draslík | 93,1mg |
Vláknina | 719,3mg |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý řízek z vajec postup přípravy receptu:
1 | Ve větší pánvi si rozehřejeme olej s máslem. V misce trochu rozšleháme vejce se solí a pepřem. Jakmile je omastek dostatečně rozehřátý, posypeme dno plnými 4 lžícemi (25g) strouhanky tak, aby bylo téměř zakryté. Hned na strouhanku vylijeme připravená vejce. Po chvilce je zasypeme stejným množstvým strouhanky a pod poklicí pečeme dozlatova jednu stranu. Pak naběračkou celou vrstvu otočíme a pečeme dozlatova druhou stranu. |
2 | Upečený "velký řízek" z pánve vyklopíme na velký mělký talíř, překrojíme ho na 4 díly a hned podáváme. |
Poznámka
Příloha: bramborová kaše, salát ze strilované zeleniny.