Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 62729
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
4 ks Brambory
1 ks Cibule
1 hrst Houby sušené
1 kávová lžička Kmín drcený
50 g Máslo čerstvé
2 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Ocet vinný
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Vývar zeleninový
100 ml Zakysaná smetana
2 polévková lžíce Hladká mouka pšeničná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 892kJ
11% Sacharidy 39 g
37% Tuky 28 g
72% Sodík 1 g
25% Bílkoviny 14 g
Kulajda II

Kulajda II postup přípravy receptu:

1

Sušené houby namočíme do vody den předem.

2

V hrnci necháme rozpustit máslo a orestujeme na něm cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme dvě lžíce hladké mouky a kmín a připravíme si zápražku.

3

Zalijeme vývarem a přidáme brambory nakrájené na kostičky a houby. Osolíme a přidáme bobkový list a nové koření. Vaříme doměkka, poté bobkový list i nové koření vyjmeme.

4

Přidáme obě smetany a kopr. Povaříme 5-10 minut a přidáme vejce, které rozšleháme.

5

Přidáme ocet podle chuti, povaříme a podáváme.

Poznámka

Chuť dolaďujeme přidáním cukru a octa.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept