Zaječí předek načerno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí předek načerno
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6273 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
0,2 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Hřebíček |
1 hrst | Hrozinky |
1 hrst | Mandle |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
3 ks | Nové koření celé |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
1 hrst | Švestky sušené |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
800 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 174,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 64,2mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hřebíček, Hrozinky, Mandle, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Švestky sušené, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí předek načerno postup přípravy receptu:
1 | Rozporcujeme a odblaníme zaječí předek, na 100g másla osmažíme nakrájenou zeleninu. Dáme na ni porce zajíce a zprudka osmahneme. |
2 | Podlijeme vodou, přidáme pepř, bobkový list, nové koření a hřebíček. Podléváme a dusíme do změkknutí. |
3 | Mandle spaříme a oloupeme, rozpůlíme a rozinky a švestky také spaříme. |
4 | Když je maso měkké, vyndáme ho a omáčku se zeleninou rozmixujeme. |
5 | Ze zbytku másla a mouky uděláme jíšku a zahustíme omáčku. |
6 | Karamel připravíme ze 2 lžic cukru, do omáčky přidáme švestky, rozinky, mandle i karamel a vše vaříme 15 minut. |
7 | Dochutíme citronem, solí a worcesterem a podáváme. |