Jednoduchý recept

Zaječí předek načerno

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6273
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
0,2 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Hřebíček
1 hrst Hrozinky
1 hrst Mandle
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
3 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
1 hrst Švestky sušené
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
800 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 638 kcal
Kilojoule 2 667kJ
19% Sacharidy 70 g
27% Tuky 20 g
18% Sodík 368 mg
96% Bílkoviny 54 g

Zaječí předek načerno postup přípravy receptu:

1

Rozporcujeme a odblaníme zaječí předek, na 100g másla osmažíme nakrájenou zeleninu. Dáme na ni porce zajíce a zprudka osmahneme.

2

Podlijeme vodou, přidáme pepř, bobkový list, nové koření a hřebíček. Podléváme a dusíme do změkknutí.

3

Mandle spaříme a oloupeme, rozpůlíme a rozinky a švestky také spaříme.

4

Když je maso měkké, vyndáme ho a omáčku se zeleninou rozmixujeme.

5

Ze zbytku másla a mouky uděláme jíšku a zahustíme omáčku.

6

Karamel připravíme ze 2 lžic cukru, do omáčky přidáme švestky, rozinky, mandle i karamel a vše vaříme 15 minut.

7

Dochutíme citronem, solí a worcesterem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept