Recept

Slaný závin s mletým masem a kysaným zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62731
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

500 g Listové těsto
Na potření těsta a posypání válu
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vejce slepičí
Masová směs
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
10,5 kávová lžička Majoránka
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté
Ostatní ingredience
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Kmín celý
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sezam - semena
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 081kJ
9% Sacharidy 32 g
45% Tuky 34 g
6% Sodík 112 mg
31% Bílkoviny 18 g

Slaný závin s mletým masem a kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Do mísy dáme mleté libové vepřové maso (plecko nebo krkovici). Očištěné 2 cibule pokrájíme nadrobno. 1 cibuli a prolisované 3 stroužky česneku přidáme k masu. Dochutíme ho solí, pepřem, majoránkou a přidáme ještě celé vejce. Masovou směs důkladně promícháme. Kysané zelí (podle kyselosti případně propláchnuté) necháme ze šťávy odkapat, v misce zelí dochutíme cukrem, pepřem a promícháme.

2

Listové těsto na pomoučeném válu rozdělíme na 2 kusy. Z každého vyválíme plát ve tvaru obdélníku. Každý plát posypeme strouhankou, potřeme připraveným masem, na maso poklademe tenkou vrstvu zbylé pokrájené cibule a zelí. Okraje závinu přehneme dovnitř min. 3-4 cm. Pak těsto zavineme, opatrně oba záviny dáme na plech. Potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme jeden závin sezamovými semínky, druhý kmínem a plech dáme do středu trouby.

3

Záviny pečeme pomalu, asi 30 minut. Po 15-20 minutách záviny překryjeme pečícím papírem, aby se povrch nepřipálil a pečeme dozlatova, až zlatohněda, přibližně dalších 10 minut.

4

Hotové záviny nakrájíme na porce, podáváme je teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept