Recept

Fajn roláda z hovězího masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62735

Ingredience

3 ks Chilli paprička zelená
300 g Hovězí maso mleté
1 kg Hovězí maso zadní
1,5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Párky Vídeňské
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná
100 g dušená šunka výběrová 85%masa

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 271kJ
0% Sacharidy 1 g
20% Tuky 15 g
16% Sodík 328 mg
72% Bílkoviny 40 g

Fajn roláda z hovězího masa postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Mleté maso v míse promícháme se solí, pepřem, ostrým kořením a rozetřeným česnekem.

2

Špalíček omytého a osušeného hovězího masa rozkrojíme na široký plát. Vložíme ho mezi potravinářskou fólii a rozklepeme hladkou paličkou na tenší plát. Poté celý plát z každé strany osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a z vnitřní strany maso potřeme hořčicí. Na hořčici rozetřeme ochucené mleté maso, pak na něj poklademe plátky šunky, 2 nožičky tenkých párků, 2 vejce uvařená natvrdo rozkrojíme na poloviny, které položíme za sebou a vedle nich dáme 3 celé očištěné chilli papričky.

3

Maso zabalíme do rolády, pořádně všechny okraje zajistíme kovovými nerez jehlami nebo roládu převážeme tenkým provázkem. V zapékací míse rozpálíme olej na plotně. Roládu z každé strany prudce orestujeme (po 1-2min.). Pak maso podlijeme horkou vodou, mísu zakryjeme a vložíme do trouby. Pečeme přibližně 60 minut. Během té doby maso poléváme výpekem, případně ještě přilijeme vodu a 1-2x ji otočíme.

4

Upečenou roládu vyjmeme z mísy, výpek zaprášíme moukou, promícháme, do výpeku vrátíme roládu a dopečeme bez poklice 10-15 minut.

5

Hotovou roládu necháme chvilku vychladnout, pak z ní opatrně vyjmeme kovové jehly (nebo odstraníme provázek). Roládu nakrájíme na plátky, dáme je na talíře, polijeme výpekem a hned servírujeme.

Poznámka

Tip k příloze: vařená rýže nebo bramborová kaše + nakládané sladkokyselé hříbky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept