Fajn roláda z hovězího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fajn roláda z hovězího masa
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62735 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Chilli paprička zelená |
100 g | dušená šunka výběrová 85%masa |
1,5 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
300 g | Hovězí maso mleté |
1 kg | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Párky Vídeňské |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 782,4mg |
---|---|
Cholesterol | 168,0mg |
Draslík | 163,9mg |
Vláknina | 60,1mg |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso mleté, Párky Vídeňské, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Hořčice plnotučná, Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny dušená šunka výběrová 85%masa nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fajn roláda z hovězího masa postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 180°C. Mleté maso v míse promícháme se solí, pepřem, ostrým kořením a rozetřeným česnekem. |
2 | Špalíček omytého a osušeného hovězího masa rozkrojíme na široký plát. Vložíme ho mezi potravinářskou fólii a rozklepeme hladkou paličkou na tenší plát. Poté celý plát z každé strany osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a z vnitřní strany maso potřeme hořčicí. Na hořčici rozetřeme ochucené mleté maso, pak na něj poklademe plátky šunky, 2 nožičky tenkých párků, 2 vejce uvařená natvrdo rozkrojíme na poloviny, které položíme za sebou a vedle nich dáme 3 celé očištěné chilli papričky. |
3 | Maso zabalíme do rolády, pořádně všechny okraje zajistíme kovovými nerez jehlami nebo roládu převážeme tenkým provázkem. V zapékací míse rozpálíme olej na plotně. Roládu z každé strany prudce orestujeme (po 1-2min.). Pak maso podlijeme horkou vodou, mísu zakryjeme a vložíme do trouby. Pečeme přibližně 60 minut. Během té doby maso poléváme výpekem, případně ještě přilijeme vodu a 1-2x ji otočíme. |
4 | Upečenou roládu vyjmeme z mísy, výpek zaprášíme moukou, promícháme, do výpeku vrátíme roládu a dopečeme bez poklice 10-15 minut. |
5 | Hotovou roládu necháme chvilku vychladnout, pak z ní opatrně vyjmeme kovové jehly (nebo odstraníme provázek). Roládu nakrájíme na plátky, dáme je na talíře, polijeme výpekem a hned servírujeme. |
Poznámka
Tip k příloze: vařená rýže nebo bramborová kaše + nakládané sladkokyselé hříbky.