Zdravý recept

Přírodní vepřové plátky na kmíně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62736

Ingredience

1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika sladká mletá
4 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
700 g Vepřová kýta
250 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Máslo
2 polévková lžíce Olej kokosový

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 822kJ
0% Sacharidy 1 g
43% Tuky 32 g
15% Sodík 296 mg
60% Bílkoviny 34 g

Přírodní vepřové plátky na kmíně postup přípravy receptu:

1

Špalíček vepřové kýty omyjeme, osušíme, nakrájíme z ní 4 plátky. Mezi potravinářskou fólii plátky zlehka naklepeme, pak je osolíme, posypeme pepřem, kmínem a sladkou paprikou.

2

V rozehřáté litinové pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme plátky masa z každé strany po 2 minutách, poté je zaprášíme moukou, podlijeme horkou vodou, pánev zakryjeme a maso dusíme doměkka přibližně 20-25 minut. Štávu případně dochutíme solí.

3

Plátky masa poklademe na talíře, přelijeme je šťávou z masa a hned teplé podáváme.

Poznámka

Příloha: houskový nebo bramborový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept