Přírodní vepřové plátky na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní vepřové plátky na kmíně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62736 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
4 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
700 g | Vepřová kýta |
250 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Máslo |
2 polévková lžíce | Olej kokosový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 117,3mg |
Draslík | 627,3mg |
Vláknina | 745,0mg |
Vitamín A | 166,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Olej kokosový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní vepřové plátky na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Špalíček vepřové kýty omyjeme, osušíme, nakrájíme z ní 4 plátky. Mezi potravinářskou fólii plátky zlehka naklepeme, pak je osolíme, posypeme pepřem, kmínem a sladkou paprikou. |
2 | V rozehřáté litinové pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme plátky masa z každé strany po 2 minutách, poté je zaprášíme moukou, podlijeme horkou vodou, pánev zakryjeme a maso dusíme doměkka přibližně 20-25 minut. Štávu případně dochutíme solí. |
3 | Plátky masa poklademe na talíře, přelijeme je šťávou z masa a hned teplé podáváme. |
Poznámka
Příloha: houskový nebo bramborový knedlík.