Pečínka z vepřové krkovice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečínka z vepřové krkovice
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62737 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 ks | Bobkový list |
4 polévková lžíce | Celer - nať |
5 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Kmín celý |
2 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
100 g | Špek |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1,2 kg | Vepřová krkovička |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 229,6mg |
Draslík | 200,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 57,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Česnek, Cibule, Kmín celý, Nové koření celé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Pepř 4 barev, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Špek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečínka z vepřové krkovice postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou krkovici bez kosti omyjeme, osušíme, z vrchu do ní uděláme hluboké zářezy přibližně 3cm od sebe. z každé strany krkovici osolíme, posypeme kmínem, pepřem 4 barev a vložíme ji do pekáče. Maso podlijeme horkou vodou, přidáme 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, povrch masa pokryjeme plátky špeku a anglické slaniny. Pekáč zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Budeme péct 40 minut, během té doby maso budeme polévat výpekem. |
2 | Mezitím očistíme cibule, česnek, mrkev a větší snítku celerové natě (4 lžíce). Vše pokrájíme na plátky. Celerovou nať necháme v celku. Po 45 minutách pečení na maso i k masu přidáme pokrájenou zeleninu a budeme péct dalších 40-45 minut. Občas maso obrátíme a polijeme výpekem. |
3 | 15 minut před dopečením odklopíme poklici a maso dopečeme do zlatohněda. Pečínku podáváme teplou i studenou. Dobrou chuť. |