Jednoduchý recept

Pečínka z vepřové krkovice

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pečínka z vepřové krkovice 5 1
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62737
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
4 polévková lžíce Celer - nať
5 stroužek Česnek
3 ks Cibule
2 kávová lžička Kmín celý
2 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
4 kávová lžička Pepř 4 barev
100 g Špek
1,5 kávová lžička Sůl
1,2 kg Vepřová krkovička
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 926 kcal
Kilojoule 3 873kJ
5% Sacharidy 18 g
105% Tuky 79 g
21% Sodík 410 mg
65% Bílkoviny 36 g

Pečínka z vepřové krkovice postup přípravy receptu:

1

Vepřovou krkovici bez kosti omyjeme, osušíme, z vrchu do ní uděláme hluboké zářezy přibližně 3cm od sebe. z každé strany krkovici osolíme, posypeme kmínem, pepřem 4 barev a vložíme ji do pekáče. Maso podlijeme horkou vodou, přidáme 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, povrch masa pokryjeme plátky špeku a anglické slaniny. Pekáč zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Budeme péct 40 minut, během té doby maso budeme polévat výpekem.

2

Mezitím očistíme cibule, česnek, mrkev a větší snítku celerové natě (4 lžíce). Vše pokrájíme na plátky. Celerovou nať necháme v celku. Po 45 minutách pečení na maso i k masu přidáme pokrájenou zeleninu a budeme péct dalších 40-45 minut. Občas maso obrátíme a polijeme výpekem.

3

15 minut před dopečením odklopíme poklici a maso dopečeme do zlatohněda. Pečínku podáváme teplou i studenou. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept