Jednoduchý recept

Kapr pro mlsné jazýčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62738

Ingredience

1 ks Kapr obecný
1 kávová lžička Kmín drcený
6 plátek Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
Náplň
60 g Anglická slanina
2 ks Cibule
1 ks Klobása ostravská
1 ks Paprika zelená
100 g Uzené maso vařené
4 stroužek Česnek
Na podlévání
3 špetka Sůl
200 ml Víno bílé
3 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 801 kcal
Kilojoule 3 351kJ
2% Sacharidy 9 g
60% Tuky 45 g
27% Sodík 531 mg
138% Bílkoviny 78 g

Kapr pro mlsné jazýčky postup přípravy receptu:

1

Očistíme cibule a stroužky česneku a pokrájíme je na plátky. Slaninu, uzené maso pokrájíme na proužky, klobásu na kolečka. Omyjeme papriku, rozpůlíme ji, odstraníme semínka a pokrájíme ji na proužky. Vše v míse promícháme.

2

Troubu si předehřejeme na 190°C. Očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme. Celého osolíme, posypeme drceným kmínem a naplníme ho připravenou směsí. Břišní dutinu pak dobře uzavřeme nerezovou jehlou.

3

V pekáčku na plotně rozehřejeme 3 plátky slaniny. Když pustí omastek, položíme na něj kapra, na kapra položíme též 3 plátky slaniny a dáme ho do trouby péct.

4

Očistíme další 3 stroužky česneku. Do skleničky s bílým vínem zamícháme česnek, sůl a v průběhu pečení budeme kapra vínem polévat. Budeme ho péct z jedné strany 20 minut, pak otočíme a budeme péct dalších 20 minut.

5

Z upečeného kapra vyjmeme jehlici, naporcujeme ho dáme na talíře i s náplní a hned servírujeme.

Poznámka

Ke kapru podáváme uvařenou rýži, kterou polijeme výpekem a ozdobíme lístky petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept